Ben på schemat

Pga baksidan var det länge sen jag kunde köra ett ordentligt benpass med vikter. Sjukt frustrerande då man kämpat med detta mycket under försäsongen, känns som att backa många steg, men samtidigt var det så sjukt kuk att få köra igen! 
Åkte till Vici efter jobbet för att träna med Erik. Känner mig laddad för helgens viktiga match! 

Efter det mötte jag upp Wille och Clara för middag och fotboll. Älskar CL-kvällar! Tyvärr torska Malmö men trevligt hade vi ändå. Gjorde köttfärssås med bönpasta. Supergott! 

0 kommentarer »

Morgonyoga

Startade morgonen tidigt med yoga på yogastudio. Superskönt och jättemysigt! "Rise and Shine" fokus, komma igång och väcka kroppen. Perfekt start på morgonen. Ska börja nu med detta varje vecka sa vi. Till och med åka runt och testa lite olika studios och olika inriktningar. Typ Bikramyoga också, de va länge sen och man mår så bra efteråt. 

Nu väntar jobb, hela dagen lång! 


0 kommentarer »

Football for Life

Mamsen var förbi träningen idag för att hämta upp skor som vi ska skänka till tjejerna i Sydafrika. Hon ska nämligen dit nästa vecka och besöka Football for Life, som genom ett fotbollsprogram ger allt fler tjejer möjlighet att spela fotboll. Detta är så viktigt ur många perspektiv, därför vill vi så gärna bidra och hjälpa till. Att skänka skor är det minsta vi kan göra. De ska få kunna spela fotboll precis som vi, få göra det vi älskar och brinner för allra mest. Det skickar tydliga signaler om att tjejernas roll i samhället är på väg att förändras. Genom deras intåg på fotbollsplanen ifrågasätts även de traditionella könsrollerna. Fotbollen är traditionellt sett en väldigt manlig företeelse i Sydafrika. Football for Life hjälper nu till att bryta dessa inarbetade mönster, vilket är så oerhört viktigt och bra! 

Jag är så avundsjuk på mamma som ska åka dit, jag vill så gärna åka med, men jag unnar henne verkligen att få bara resa dit och uppleva. Få hjälpa till och bidra med det hon kan. Är så otroligt stolt över min mamma och jag vet att hon har så enormt mycket att bidra med som de kan ha nytta av. Om inte annat som ledare, att bidra med en utvecklande miljö där varje individ får chans att växa som människa. Ledarna och deras ledarskap har bland annat varit nyckeln till framgångarna. En trygg person fattar bättre beslut i livet, där kan det verkligen rädda liv. 

Programmet arbetar brett med tre huvudområden: tränarfortbildning, spelarutveckling och tävlingsverksamhet. Verksamheten utvecklas kontinuerligt och nästa steg är att bygga en samlingspunkt för verksamheten samt att stötta uppbyggnaden av ett seriesystem både för skol- och klubblag. Deras framgångsrika talangutvecklingsarbetet har lett till att de nu kan skicka spelare till landslagsuttagningar. Även om vi nu bara skänker bort våra skor så är det ändå något. Vi har en stor roll som förebilder att spela för utvecklingen av idrott i allmänhet, särskilt för kvinnor. 

Detta är så fascinerande och häftigt tycker jag. Jag blir så imponerad och glad för tjejernas skull och jag ser så mycket fram emot att få se och höra om upplevelsen mamma haft när hon kommer tillbaka. Hoppas få se lite mål också med superskorna som har autograf och nummer 13 på sig. Bästa numret! Haha. Skämt å sido, jag vill bara att de ska få känna samma lycka och glädje jag känner varje dag. Det är alla värda! 
0 kommentarer »

Kvällspromenix i solnedgången

Vilken underbar kväll! Min återhämtning för dagen blev en promenad runt Djurgården med Joppe. Så härligt att strosa runt i den fantastiska solnedgången och friska luften. Jag är så fascinerad över himlen, den är så otroligt vacker. Alla dessa mönster och färger som bildas. Jag tappar hakan flera gånger. Det är så vackert! Jag kan stå och bara förundras över detta länge. Bara stå och titta, känna in. Just där och då bara njuta av den vackra stunden... Blev lugn dag idag, har lite huvudvärk från matchen igår. Fick en och annan smäll och antar nacken fick sig en liten smäll som strålar mot huvudet. Därför blev promenad helt perfekt idag efter några timmars jobb. Nu ska vi laga mat och kolla fotboll. Noppes kära IFK Göteborg spelar. Så länge han serverar maten är jag nöjd! 


0 kommentarer »

Måndagspeppen

Bästa starten på morgonen, stor frukost serverad! Kickar alltid igång med möte och frukost på måndagarna. Ljuvligt! Mysigt och så gott. Bästa målet på dagen. Bra start på veckan. Peppad, taggad för ny vecka. Mätt och go ska ja nu sätta igång med dagens jobb. Ledig från träning så blir gymmet för återhämtning senare.

Puss! 
0 kommentarer »

Ut på tur, inte va sur

Va behöver man när man förlorat och bara vill bort från allt, jo en båttur ut på sjön. Frihetskänsla. Bort bort bort. Glömma och tänka på annat. Omges av underbara människor, god mat, en fantastisk solnedgång och bastubad mitt ute i ingenstans. Så perfekt och så bra. Blev upphämtad med bil efter matchen för att ta oss ner till båten där de andra redan väntade. De va bara hoppa i. Spela musik, känna vågorna guppa mot båten, äta av allt det goda som serverades och var fint framdukat. Ställa sig ute på däck och känna vinden, luften, vågorna, vattnet. Helt fantastisk känsla! Åkte ut mot en ö mitt i Skärgården för att bada bastu. Hur jävla underbart är inte det då!? Bara sådär. Bastu och bad. På en ö. Mitt i ingenstans. Helg galet bra! Perfekt avslutning på veckan och på dagen framförallt. Behövde verkligen det här och kommer leva på det länge. Är så lyckligt lottad som har så fina människor omkring mig som vet precis vad jag behöver! Kärlek till er! 
0 kommentarer »

Det finns förluster, och så finns det förluster...

FAN FAN FAN... FAN OCKSÅ!!! Jag är så arg. Jag är ledsen och besviken. Jag brukar inte bli ledsen såhär efter en match. Idag är ett undantag, ibland kan man inte hålla tillbaka. Det är så mycket känslor som strömmar över. Så mycket tankar som sätter igång som jag inte vill ha, som jag inte vill tänka på. Vi var så värda i alla fall ett poäng idag. Fan va bra vi gjorde det idag, tillsammans. Ändå räcker det inte och det är så sjukt frustrerande. Jag blir så arg på att det inte räcker. Varför kan vi inte bara få ha stople in någon gång?! Situationen är inte rolig just nu. Samtidigt som jag älskar spänning och utmaningar. Dock, när det inte går som man vill tar det emot, hårt.  Ibland vill man bara få vara jävligt besviken ett tag. Jag har svårt att bara låtsas som ingenting. Jag är en känslomänniska. 
 
Jag kommer bryta ihop och komma igen. Imorgon är en ny dag, nya tag. På lördag är det ny match igen. Vi SKA klara detta, det finns inget annat!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Peter Jonsson och Anders Henrikson
 
0 kommentarer »

Sverigepremiär av Lucio Silla

Vad är en kväll på slottet om inte alldeles alldeles underbar! 

Har idag även gjort min debut i Opera salongen. Med stordåd dessutom. På Kungliga Slottet. Sverigepremiären av Mozarts opera Lucio Silla. Vilken upplevelse! Väldigt annorlunda, men så vackert. Mäktigt. Inget jag kanske skulle gå på varje vecka, men jag är jätteglad att jag fått uppleva det. Blir så imponerad av deras röster. Hur är det ens möjligt att få fram så starka toner och höga toner framförallt, med sådan kraft!? Och Wilhja, kostymansvarig, hur jävla grym är inte hon då!? APPLÅDER till helt fantastiska kreationer! Vilket hantverk. Tappade hakan. Så sjukt imponerande! 

Tack Pretto PR för en minnesvärd kväll! 0 kommentarer »

Podcastdebut!

Satte klockan tidigt för att kunna ta en promenad till TV4-huset imorse. Skön start på dagen och bli lite pigg inför inspelningen. Jag har alltid velat spela in podcast. Vet inte varför men mest för att jag tycker det är så kul att bara sitta och snacka antar jag. Pratade mycket fotboll idag. "Trea på bollen" heter podcasten. Finns på iTunes eller i podcast-appen för de som har den. Jättekul att vara med! 

På jobbet var det sen fullt ös. Möten och födelsedagsfirande. Känns som det är mycket firande av det just nu, jag klagar inte. Älskar att överraska som sagt och sjunga ja må hon/han leva! 

Efter lite tårta och mys är ja nu på väg till träningen. Det närmar sig match. Wihooo! Efter det ska vi på Opera. Väldigt spänd på hur det är. 

Promenad genom Gärdet. Så skönt och härligt att vara så ensam på så stor yta. 

Här gjorde jag också min tv-debut för något år sedan under DAM-EM. Tiden går snabbt minsann! 
Hur härliga är inte dessa filurer då!? Christoffer Eriksson och Niklas Jarelind


Grattis Sam på din dag!! Tårta tårta tårta!! 


Oscar


Dogge älskar att stå i centrum!


Perfekt avslutning på jobbveckan! 
0 kommentarer »

2 Bundesliga

Bråttom bråttom efter träningen. Hade lite föreläsning/mental träning idag innan träningen. Riktigt intressant och väldigt givande. Jag älskar ju sånt och har haft väldigt stor nytta av mental rådgivare eller idrottpsykolog som det också kallas när jag var skadad. Hade nog tagit vääääldigt lång tid för mig att komma ut en tung depp när jag skadade mig andra gången annars. Såg liksom inte ljuset till en början, inte alls. Det var hemskt. Bara då att få prata med någon som har nycklar och verktyg hur man kan tänka och se framåt hjälper enormt. 
 
Efter lite tips och rådgivning till med laget alltså hade vi träning sen var det snabbt hoppa in i taxin till Sumpan för kvällsjobb. Kommenterade för första gången Bundesliga2. Återigen, det är svårt, men väldigt kul när man i detta fall också jobbat med Bundesliga nu under en längre period. Inte Bundesliga2 dock, men ändå, man känner att man har lite bättre koll ändå. 
 
Dags att hoppa i säng, helt slut. Fullspäckad dag. Måste få mina timmars sömn också så jag är pigg inför morgondagen. Ska nämligen börja den med att vara med i min första podcast någonsin. Ska bli skitkul!
 
 
 
 
 
0 kommentarer »

150 Superkommunikatörer

Morgonen började på ett helt perfekt sätt. Frukost och inspirerande föreläsningar med "Näringslivets superkommunikatörer". Först ut var Erik Modig, forskare, föreläsare,författare och kommunikatrör som bland annat pratade mycket om att vi alla i framtiden behöver en Jobs i våra företag. Intressant fakta och forskning han kommit fram till. Bäst dock och absolut mest inspiration fick jag av Leo Razzak. En av de mest inspirerande och coolaste människorna jag någonsin har träffat och lyssnat på. Han är verksam inom en rad olika områden, driver sitt egna bolag Leverything, barnhemmet Banglabarn och är delägare och styrelseledamot i ett par andra företag. 
 
I grunden är han en busunge med stor nyfikenhet och passion för människor och utveckling. Trots sin ålder har jag haft en ovanligt omfattande karriär som är otroligt imponerande. Han pratade mycket om hur viktig mångfald är, att det alltid varit synonymt med möjligheter. Det finns oändligt många exempel på det. Jag har kläckt mina bästa idéer när jag gått utanför min comfort zone. Han kom in och rörde om ordentligt i grytan. JAG ÄLSKAR SÅNT!!
 
Han pratar om sådant vi brukar hålla tyst om. Som man kanske inte vågar säga. Han sätter ribban högt direkt. Många har kanske hört talas om honom när han debuterade som sommarpratare 2013, om inte annat MÅSTE ni lyssna!! I radiosändningen berättar han ocensurerat och osentimentalt om det socioekonomiska träsk som han växte upp i. Om vägen därifrån till de fina salongerna, där han numera talar inför företagsledare och andra makthavare. Det är kaxigt, uppfodrande, samtidigt djupt fascinerande. 
 
Jag fick en tankeställare idag. Häftigt det där hur en människa kan påverka en så mycket. Göra avtryck. Det var väldigt intressant och lärorikt. Man ändrar tankesätt och ser nya möjligheter. En beundransvärd människa! 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer »

Fullt ös medvetslös


Vilken dag, den har verkligen gått i ett. 

Klockan ringde tidigt tidigt (igen) för att ja skulle upp och gå på yoga innan jobbet. Yoga for athletes för andra gången. Roligare än vanlig yoga på något sätt. Däremot, inte lika kul när klockan ringer. Varför ska jag upp så tidigt och anstränga mig när jag egentligen är ledig från träning? Jag hann lägga mig och ställa om den. Kunde inte somna om dock. Tankarna for fram och tillbaka. "Jo men det är bra att passa på för då kan du vila sen resten av dagen och bli pigg inför en hel dag med jobb". "Det är bra för kroppen att passa på med yoga när du kan". "Nej stanna kvar i sängen, varför ska du upp och träna, passa på och va ledig, vila kroppen, vila baksidan, gör inget dumt". "Yoga är ändå lagom lugnt och bra för återhämtningen"... Bla bla bla i huvudet... La mig ner, försökte somna om till slut efter en liten stunds betänketid, men det gick inte. Jag var klarvaken trots att klockan stod på 06.00. Hoppade upp, packade väskan, slängde på mig kläder och promenerade till gymmet. 

Konstigt det där när man väl är framme vad glad man är att man gick upp. Helt plötsligt känns det som en självklarhet att jag skulle upp såhär och träna. Kändes också jättebra efteråt. Skönt för kroppen. Efter nu 3 yogapass på en vecka känns det redan stor skillnad. Ska hålla i detta nu! 


Gick till jobbet och fick undan lite mail innan jag tog bilen till Uppsala för ett möte. Tillbaka till stan och hämtade upp min jacka. Kommer bättre bild sen, här en liten sneakpeak. Älskar den!! Tillbaka till kontoret och massa jobb. Helt slut i rutan. Messade bästa bästa Mats och kollade om det fanns tid för behandling. Det gjorde det. BINGO! Fick mycket gjort och undanröjt innan jag åkte vidare till Liljeholmen för behandling av hela kroppen. Kändes lite sliten innan. Kom ut som en ny människa. STOR tumme upp och ett glatt humör. Herregud va skönt. MEN VA ONT DET GJORDE!! Ajajajajaj! Shit vad han tog i. Det var knytnävar, blandat med armbågar och väldigt hårda tryck på ömma punkter. Jag svettades samtidigt som jag frös på något sätt. Så välbehövligt. Är så glad och tacksam för Mats, han är bäst!! Åkte in mot stan igen för att möta upp Jonas för middag och häng. Perfekt kväll. Åt thai och kollade serier. Så kul att träffa honom, länge sen. Plus att han har flyttat något kvarter bort också vilket är superkul. Vi Oskarshamnare måste ju hålla ihop. Tumme upp för det också! 
Dags att hoppa i säng. Imorgon väntar frukostseminarium. Efter det yoga igen, jobb med Eurosport, fotbollsträning och på kvällen kommentera Bundesliga. Fullspäckat schema. Behöver en god natts sömn! 

Sov gott!0 kommentarer »

Två vänsterfötter

Shit vad klockan ringde tidigt. Visste knappt vart jag var. Kallt va det också när jag kom ut. Brrrr. Det känns att hösten är här minsann. Ännu värre tidig morgon såklart. Än så länge gör solen ett hyfsat bra jobb på dagarna tycker jag och skänker oss D-vitamin. Åkte för att få behandling av grymma Micke. Blir så lugn efter jag har varit där jämt. Känns som att mycket sitter psykiskt också när man har ont någonstans. Eller så inbillar man sig en hel del. Bara det att jag fick tillbaka MR svar som inte visade någonting gjorde att smärtan typ släppte helt. Så konstigt det där. 

Efter behandlingen åkte jag till gymmet för att träna innan jag skulle vidare till jobbet. Två vänsterstrumpor på fötterna speglade lite tröttheten i mig. Lite komiskt ändå, passade liksom in helt perfekt fast det var fel. Kroppen kom igång under träningen och efteråt kände man sig pigg som en mört igen, stor tumme upp för det såklart. 

Dagen blev ju plötsligt väldigt lång känns det som. Ska käka lunch nu om en stund med min fina vän Hanna, men det känns mer som det borde vara middagsdax. Mysigt och superkul ska det bli iaf, längtar så! 
0 kommentarer »

Foodprep

Vi har kommit in i ett riktigt bra flow vad gäller matlådor nu. Ikväll blev det fetaostfyllda pannbiffar med grönsaker till. Gjorde även lite extra till middag. Lite tomat och avokado som pricken över i:et också. Myspyskväll och bra start på veckan! 

Ska upp innan tuppen imorgon för behandling. Klockan står på 05.45(!!), ska vara i Årsta kl 07. Efter det blir det träning, sen jobb. Ska träffa Hanna på lunchen vilket ska bli helt underbart. Ser så mycket fram emot det och längtar. Så länge sen vi sågs. Mer jobb sen och fotboll på kvällen. Fullspäckad dag väntar så skönt med lite fix ikväll och tidig läggdags. 

0 kommentarer »

Måndagssol

Vilken strålande start på veckan. Solen skiner, jag går i barbent med shorts ner till knäna. Solbrillorna är på. Åh så skönt! 

Lunchträning precis avklarad. Körde återhämtning efter matchen igår. Känns direkt bättre nu efteråt. Ska tillbaka till jobbet en sväng innan fotbollsträning ikväll. Efter det ska jag umgås med Clara som jag inte träffat på hela helgen(!!). Blir mysigt! 0 kommentarer »
Nästa sida