Turister i Hua Hin

Vaknade upp till en molnig himmel. Jätteskönt, faktiskt. Inte för att jag är trött på solen eller klagar på värme, men det är så skönt med en mellandag såhär när man är iväg på semester en längre period. Det går ingen nöd på oss ändå, jag hade kollat upp lite olika platser att besöka sedan innan så det blev perfekt att göra det idag. Lillebror stannade hemma medan jag och mamsen drog i väg på en lång sightseeingtur. Jag tycker det är jättekul att se och upptäcka nya saker, det är också skönt att känna att man gjort något mer än bara legat på stranden här. Är jätteglad att vi besökte dessa fantastiska platser idag, gigantiska och fascinerande byggnader. 
 
 
Första stoppet – Rajabahkti Park
 

 
De här 7 statyerna va helt otroliga, 8 meter höga, helt sjukt. Stod med hakan ner mot marken, man känner sig så liten helt plötsligt. Rajabhakti Park är en historisk temapark för att hedra de senaste thailändska kungarna från Sukhothai perioden fram till det nuvarande kungahuset Chakri. Rajabhakti Park betyder “parken som har byggts med folkets lojalitet till monarker” och är verkligen en populär turistplats. Det var väldigt mycket folk på plats. Har hört och läst mycket om dessa kungar innan därför var det väldigt kul att se det live. 
 
 
Nästa hållplats – Huay Mongkol Temple
 

Detta tempel och komplex är känt för den enorma statyn av en av Thailands mest kända munkar, Luang Phor Thuad. Statyn är 12 meter hög och 10 meter bred, helt sjukt stor! Kände mig inte särskilt stor bredvid den heller. Gick sedan runt i parken som också den var väldigt stor. Häftigt att se allting samt även alla Thailändare som var på plats och deras ritualer. Det skiljer sig verkligen från oss i Sverige. Sjukt egentligen hur det har blivit så, vart och hur allting en gång startade och blev så olika på olika platser i världen. 
 
 
Sista stoppet – Floating Market
 

Asiens största marknad på vatten. Kan inte påstå att det var särskilt märkvärdigt men det var ändå häftigt att se och besöka den. Myste runt med en kaffe i handen och kikade i de små butikerna. En härlig atmosfär och ett perfekt sista stopp på vår lilla turisttripp. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *