Bär ditt rosa band för den du älskar!

 
 Det är en ära att få ge mitt bidrag i kampen mot cancer och vara en del av den här kampanjen med syftet att finansiera forskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer, samt bedriva påverkansarbete.
 
Rosa Bandet är i dag en internationell symbol för kampen mot bröstcancer, som varje år under oktober – den internationella bröstcancermånaden – förenar och engagerar människor över hela världen. Varje år får cirka 60 000 personer i Sverige ett cancerbesked. Av dessa får omkring 8 000 diagnosen bröstcancer. Cirka
 30 procent av all cancer hos kvinnor är bröstcancer, som därmed är kvinnans vanligaste cancersjukdom. I dag överlever drygt 80 procent av dem som drabbas av bröstcancer. Det beror främst på att allt fler fall upptäcks tidigt och på att behandlingsmetoderna blivit bättre. Här har vi en stor chans att bidra till forskning och förbättringsmetoder, läs mer här hur du gör utöver att köpa rosa bandet. Sedan starten 2003 har Rosa Bandet-kampanjen samlat in drygt 593 miljoner kronor till cancerforskningen. Cancerfonden har under samma tid sammanlagt delat ut drygt 640 miljoner kronor till bröstcancerrelaterad forskning. Pengarna som samlas in under kampanjen utgör en betydande del av de drygt 400 miljoner kronor som Cancerfonden delar ut varje år till svensk cancerforskning.
 
 
Detta är helt fantastiskt!!! Tillsammans kan vi se till att fler överlever och färre drabbas!!
 
 Tjejen som ligger bakom årets snygga design är ingen mindre än Alicia Vikander. 
 “För mig är rosa bandet en symbol för en gemenskap som ger hopp om att det är möjligt att bli frisk. Att köpa det rosa bandet kan kännas som en droppe i havet. Men många små droppar blir tillsammans en kraftfull våg, ett viktigt bidrag till den forskning som gör att färre drabbas och fler överlever cancer. Det vill jag visa med min design.”
 
 
 
Årets rosa band kostar 30 kronor och finns hos ICA, Lindex och Apotek Hjärtat

Utöver ICA, Lindex och Apotek Hjärtat får endast ideella föreningar och skolor beställa och sälja Cancerfondens rosa band.
Beställ banden i på deras webbutik från och med 21 september!!

KOM IGEN NU ALLIHOPA, TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD!!

 

 
 
 
 
 
 

3 reaktioner på “Bär ditt rosa band för den du älskar!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *