På en skala från 6-20

Vaknade tyvärr upp med lite huvudvärk imorse och extrem spänning över hela nacken upp till tinningarna. Skickade sms till min sjukgymnast för att kolla läget och fick uppskatta hur jag mådde. Jag tycker alltid att det är väldigt svårt att uppskatta skalor men har också sagt till mig själv att jag måste vara ärlig för att jag inte ska få men längre fram. Jag låg på 15 när jag vaknade och var osäker på om jag skulle träna fotboll. Jag hade samtidigt sett fram emot det så mycket och tänkte att lite teknik kanske inte är så farligt då vi kör mer individuellt och lugnt på morgonen. Ett bra pass att testa fotboll första gången helt enkelt för att se hur huvudet reagerar. Jag fick order om att ta det väldigt lugnt och gå av direkt om det kändes värre..

Under själva träningen kändes det bra och jag blev påmind om hur jäkla kul det är att spela fotboll. När klockan ringer tidigt på morgonen är det inte lika kul att gå upp det kan jag lova, men när man väl är på plats vill jag inte sluta. Vill att varje morgon ska börja så. Jag blir så glad av det och man känner att man blir bättre. Man känner att man utvecklas. Jag älskar det! Att träna på individuella saker och bara nöta är så jäkla kul. Mådde dock lite illa efteråt vilket inte var lika bra så det vara bara ta mig hemåt och vila..

Är det inte mästerbagaren så är det mästerkocken, haha. Fick till en supergod lunch innan min lilla powernap. Stekte brysselkål och vitkål i olivolja. Rödlök och champinjoner fick också åka ner i stekpannan. Stekte ägg till det. Blandade med ruccola, spenat, fetaost och riven parmesan. Mumma!

Efter lite vila och jobb tog jag mig till kiropraktorn för att knäcka huvudet. Eller mer nacken och mina käkar. SATAN vad det small. Det är så sjukt obehagligt att knäcka i nacken och kring huvudet tycker jag men det är väldigt skönt efteråt. Idag kändes det som att en jättelåsning släppte vilket var väldigt skönt.

Efter det åkte jag till massagekungen för att få lite massage på benen. Kan inte ta massage i nacken eftersom jag precis hade knäckt den, så får vänta med det till imorgon eller övermorgon. Tror jag ska köra nålar imorgon. Åkte sedan tillbaka till kliniken för att köra kvällens pass med laget. Trodde jag. Kom dit och fick uppskatta på skalan hur jag mådde. Huvudet kändes då väldigt segt, snurrigt och påverkat sedan knäckningen så jag låg mellan 15-16, alltså ganska ansträngt, därför fick jag inte träna. Ett starkt NEJ utan någon som helst tvekan. FAN OCKSÅ tänkte jag. Blev jättebesviken. Hade sett fram emot att få träna med tjejerna även om jag vet innerst inne att jag måste vila om jag mår som jag mår. Så istället hejade jag på innan jag fick gå hem med gråten i halsen och sänkt huvud. Lite som en hund med svansen mellan benen kändes det. Vet inte varför men det är bara jobbigt att behöva bromsa sig själv. Jag vill köra på. Jag vill spela fotboll och kunna träna som vanligt. Jag vet däremot att jag också kommer göra det inom väldigt snar framtid bara jag sköter mina kort rätt. Innerst inne vet jag det, men hjärtat säger en sak och huvudet något annat. I detta fall ska de två leva i symbios med varandra. Trodde kanske och hoppades på att kunna köra i princip som vanligt denna veckan men nya domen löd att jag kör med Lynn fram till torsdag och får testa fotboll då igen. Tålamod tålamod… Huvudjävel!

Så vad var mästerkocken sugen på ikväll då när inte mästerkocken no1 är hemma i huset. Eppo är GRYM på att laga mat! Ne han är i Paris och njuter av croissants och snygga kläder på modeveckan. AVIS!! Det är inte alls kul att laga mat till sig själv. Hur har jag klarat mig innan jag hamnade i förhållande?! Snacka om att jag tappat det helt. Då kunde jag se fram emot att laga mat, nu är det inte alls lika kul. Jag har blivit en sådan där tjej som saknar sin kille extremt mycket och tycker allt är tråkigt utan honom. Typ. Kanske blir extra påtagligt när jag inte får göra något annat än att vara hemma och ta det lugnt. Hade hellre lagat mat med någon annan eller gjort något kul, men måste lyssna på vad huvudet säger.
– VILA. VILA. VILA.
– Ja okej då tråkmåns!

När jag har noll fantasi och inte är sugen på något speciellt brukar det ofta bli pasta. Det är alltid gott och det går snabbt att laga. Idag freebaseade jag lite och resultatet blev supergott! Det blir mycket recept här nu men att laga mat eller baka är typ sådant lugnt och harmoniskt man kan göra i hemmet när man åkt på en liten hjärnskakning. Det är ganska fridfullt på något sätt och man tänker bara på vad man gör här och nu. Jag köpte tortellini (grön) med spenat- och mozzarellafyllning. Kokade de och hällde av. Stekte rödlök i olivolja och hällde sedan på tortellinin. Blandade i lite creme fraiche och rörde runt på låg värme (Tortellinin ska inte stekas och brännas för mycket) Rev på lite parmesan och rörde runt. Salt och peppar. Som en sista touch la jag på lite ruccola och bladspenat. Stängde av spisen och rörde runt tills det kändes bra. Voilá! Det bor en liten italienare i mig ändå tror jag..

Dags att hoppa i säng och ladda för morgondagens pass med Lynn. Ska också förbi jobbet en snabbis, det ser jag fram emot. Saknar mina kollegor!

Natti natti!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *