Två olika typer av scones

Hej på er!
Precis hemkommen från dagens första pass. Har äntligen fått spela fotboll igen. Åh vad jag saknat det, fan vad det är kul! Är lite trött i huvudet nu dock så det blir lunch och lite vila innan jag ska träffa kiropraktorn och sjukgymnast inför kvällens pass. Får se om jag ska köra det också eller hur vi gör. Skynda långsamt var det ja…

Tänkte i alla fall tipsa om de fantastiskt goda sconesen jag gjorde igår, mästerbagare som man är. Mitt första tips är som jag nämnde morotsscones. Det är såå gott och föredras numera hellre framför vanliga klassiska scones måste jag säga.

Ingredienser morotsscones;

 • 3 dl vetemjöl
 • 3 dl havregryn
 • 1 msk bakpulver
 • ½ tsk salt
 • 1 tsk malen kanel
 • 75 g smör
 • 2 dl rivna morötter
 • 2 dl minifraiche

Ingredienser vanliga scones;

 • 4 dl vetemjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 krm salt
 • 50 g smör
 • 2 dl mjölk

MOROTSSCONES

Sätt ugnen på 225°.

Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt och kanel. Finfördela smöret i blandningen.

Rör ner morötter och minifraiche.

Dela degen i 2 delar. Platta ut dem till tunna, runda kakor på bakplåtspapper på en plåt.
(Hade inte bakplåtspapper så tog bara smör på plåten)
Grädda i mitten av ugnen 15 – 18 min.

Låt de svalna en stund och sedan är de redo att servera!

 

“VANLIGA” SCONES

Sätt ugnen på 250°

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smör i mjölblandningen.

Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.

Klicka ut 2 kakor, 4 bullar eller hur du själv vill göra på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Låt de svalna en stund och sedan kan de serveras!

Jag älskar att ha massa smör på mina scones. Ibland bara det eller också med ost. Paprika eller marmelad är också gott på osten. Dock tycker jag att ost och smör eller cream cheese av något slag räcker på morotsscones för de blir ganska söta som det är ändå.

Hur mysigt var inte detta då!? Jag har blivit helt fast i På Spåret. Älskar det!

Hoppas ni tycker om sconesen!
Puss och kram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *