Underbart är kort!

I helgen hade jag ledigt lördag och söndag från lagträning. Vi har haft det nu sedan vi började försäsongen vilket har varit väldigt skönt. Då kan man passa på att göra någonting annat än att hänga kvar hemma. Denna helgen åkte vi en snabbis till Sälen för massa snö och härligheter. Helt fantastiskt! Det gjorde verkligen gott för kropp och knopp!

Öppnade upp dörren på lördagmorgon och möttes av det här. Helt otroligt och så vackert!

Det bjöds på strålande solsken och jättehärligt väder. Bara en sån sak! När såg man solen hemma senast!? Grabbarna packade in skidgrejer i bilen (Tack till bästa sponsorn Volkswagen!) för att gå på tur till toppen medan jag tog mig till gymmet.

Jag får dels inte åka skidor för min hjärnskakning och heller inte för fotbollens skull. Det är en för stor skaderisk. Lite tråkigt absolut, men samtidigt har jag full förståelse och jag vill inte riskera något. Det var däremot lite tråkigt att stå på bandet och kämpa när man fick filmer från killarna på toppen sittandes i strålande sol med fantastisk utsikt.

Jag hur som helst hade ett mission på gymmet och det var att springa och helt enkelt öka träningen. Trycka på hårdare och se hur huvudet reagerade. Det gick skitbra!! Intervallerna kändes jättebra och likaså hela kroppen. Det är häftigt vad lite miljöombyte och frisk luft kan göra.

Jag får ofta frågor om intervaller så här kommer det jag sprang;
✖️Spring 45s, vila 15sek
✖️10st, 8st, 6st, 4st, 2st
✖️Vila 2 min mellan varje set och öka hastighet för varje set.

Jag började på 16 och ökade med en för varje set. Alltså 16,17,18,19,20. Lutning 1%.

Efter det åkte jag och mötte upp Eppo och Björn för att käka lunch på Appetito. Supergod pasta!! Kan verkligen rekommenderas om ni åker till Sälen. Ser ni förresten så vackert det är med all snö!? Jag gick runt och bara njöt av lugnet och kände mig så harmonisk i hela kroppen.

Världens bästa älskling <3 Fan vad jag älskar honom!!!

Eppos kompis Björn som vi åkte dit med känner han som driver Nordic Adventure i Sälen. Det var helt klart en fin förmån eftersom det ledde till att vi fick spendera väldigt mycket tid med hundarna. De kör bland annat hundspann i sin verksamhet..

Därför åkte vi till hundgården med alla 80 hundar (!!!) och hälsade på. Shit vilken häftig upplevelse och vilka fantastiska djur det är. Jag bara stod och tittade och försökte insupa ögonblicket. Vi mös lite med valparna bland annat. Ni ser ju min lycka i det, haha!

Igår var det lite sämre väder och tanken var att vi skulle åka hundspann, men vi skjuter på det. Blir en bra anledning till att vi snart måste åka tillbaka. Däremot fick vi låna tre hundar för att gå ut och promenera lite med. De är så söta när de sticker ut sina söta små nosar genom hålen.

Vi började promenera upp mot toppstugan. SATAN vad jobbigt det var!! Hundarna är ju draghundar och vana vid att springa allt vad de kan. Lägg därtill pudersnö som gör att du typ sjunker ner till knäna varje steg du tar. Det var en rejäl utmaning och ett ordentligt träningspass, men väldigt rolig samtidigt. Phuu!

Vi var tvungna att ta en paus på vägen upp för att hämta andan och mysa lite med hundarna. Jag fick inte nog av hur fina de är. Man ser kanske dåligt här men Ica:s ögon är helt klarblå, man drunknade liksom i dem.

På toppen tog vi en fika och myste lite till innan vi promenerade neråt igen.

Det var väldigt härligt och rogivande att promenera i den här miljön!
Ett minne för livet verkligen.

Vi hittade ett fotobås nere vid restaurangen som vi var tvungna att använda för att på något sätt avrunda helgen med. En väldigt lyckad sådan. Kort och intensiv, men väldigt väldigt givande och bra för kroppen. För sinnet om inte annat. Det gör så mycket att komma iväg och byta miljö och göra annat. Jag kommer hem med ny energi och för första gången på två veckor vaknade jag upp utan huvudvärk idag. ÄNTLIGEN!!!! WIHOOOO!!

Till helgen börjar vår första träningsmatch så det var ett mycket bra sätt att spendera vår sista lediga helg på tills nästa dyker upp, som jag tror kanske blir i slutet på februari.

Heja Sälen!

Puss och kram

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *