Hemma är alltid bäst

Just precis den känslan. Livet! Lyckan! Glädjen! Friheten! Att få sova ut. Vakna upp till strålande solsken. Helt tyst. Lugnt och skönt. Går in till mammas rum som ligger vaken. Kryper ner i hennes famn, precis som när jag var liten. Bara njuter. I mammas famn är jag alltid trygg. Njuter njuter njuter. Njuter av att vara hemma. Jag verkligen älskar det! Kom hem sent igår efter matchen i Linköping. Åkte direkt med mamsen som kört upp. Bara en sån sak. Hur jävla bra är inte hon!? Satte oss i bilen och började köra hemåt. Så ljust fortfarande trots kväll. Tycker om att åka bil. Tycker om att känna att det är ljust och det inte finns någon stress. 
Pappa ringde så åkte förbi honom också i huset som ska säljas snart. Så länge sen jag var där. Gamla minnen väcks till liv när vi helt plötsligt är på plats hemma i Oskarshamn samtidigt plötsligt. Precis som förr. Så märklig men samtidigt helt fantastisk känsla. Satte oss ner en stund och bara pratade allihopa. Älskar också den känslan att ha alla nära. Ta bilen över, eller bara stanna helt spontant. Det händer inte på samma sätt längre, speciellt inte i en storstad, jag saknar det. Saknar att ha familjen nära och känner hur mycket jag bara fylls av kärlek och lycka när ja har de nära. Tillsammans, gärna samtidigt, ännu bättre. 
Åkte hem och tog nattmacka. Satt ute. Bara jag och min underbara mamma. Så varmt och skönt. Så tyst, lugnt och stilla. Helt sjukt vad min kropp bara slappnade av, precis då, direkt. Vad kroppen bara skriker efter just precis det här. Bara va, med de bästa som finns omkring mig. De jag älskar allra mest. Behöver inte mer än så. Känslan att bara sitta ute sådär. Vindstilla. Tänt ljus. Bara prata. Älskar det! 
Sov som en stock, vaknade utvilad. Kände jag hade mycket energi i kroppen. Tog på mig löparstassen för att ta mig runt den gamla vanliga rundan. Längs vattnet och i skogen. Kändes idag så lätt. Trots match igår kändes det som att jag kunde springa hur länge som helst. Helt underbart när den känslan infinner sig. Bara njöt när jag sprang längs vattnet. Andades in luften, lukten, njöt av känslan, friheten, lugnet. 
Helt otroligt vad jag mår bra här hemma. Hemma är alltid bäst. Kommer alltid att vara. Hur mycket jag än älskar fart och fläkt, att det händer saker hela tiden och  man knappt har en lugn stund, älskar jag den här känslan att bara få stänga av, lämna allt det där och bara va. Kroppen njuter. Den ler och är lycklig. Det glädjer mig något oerhört! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *