Football for Life

Mamsen var förbi träningen idag för att hämta upp skor som vi ska skänka till tjejerna i Sydafrika. Hon ska nämligen dit nästa vecka och besöka Football for Life, som genom ett fotbollsprogram ger allt fler tjejer möjlighet att spela fotboll. Detta är så viktigt ur många perspektiv, därför vill vi så gärna bidra och hjälpa till. Att skänka skor är det minsta vi kan göra. De ska få kunna spela fotboll precis som vi, få göra det vi älskar och brinner för allra mest. Det skickar tydliga signaler om att tjejernas roll i samhället är på väg att förändras. Genom deras intåg på fotbollsplanen ifrågasätts även de traditionella könsrollerna. Fotbollen är traditionellt sett en väldigt manlig företeelse i Sydafrika. Football for Life hjälper nu till att bryta dessa inarbetade mönster, vilket är så oerhört viktigt och bra! 

Jag är så avundsjuk på mamma som ska åka dit, jag vill så gärna åka med, men jag unnar henne verkligen att få bara resa dit och uppleva. Få hjälpa till och bidra med det hon kan. Är så otroligt stolt över min mamma och jag vet att hon har så enormt mycket att bidra med som de kan ha nytta av. Om inte annat som ledare, att bidra med en utvecklande miljö där varje individ får chans att växa som människa. Ledarna och deras ledarskap har bland annat varit nyckeln till framgångarna. En trygg person fattar bättre beslut i livet, där kan det verkligen rädda liv. 

Programmet arbetar brett med tre huvudområden: tränarfortbildning, spelarutveckling och tävlingsverksamhet. Verksamheten utvecklas kontinuerligt och nästa steg är att bygga en samlingspunkt för verksamheten samt att stötta uppbyggnaden av ett seriesystem både för skol- och klubblag. Deras framgångsrika talangutvecklingsarbetet har lett till att de nu kan skicka spelare till landslagsuttagningar. Även om vi nu bara skänker bort våra skor så är det ändå något. Vi har en stor roll som förebilder att spela för utvecklingen av idrott i allmänhet, särskilt för kvinnor. 

Detta är så fascinerande och häftigt tycker jag. Jag blir så imponerad och glad för tjejernas skull och jag ser så mycket fram emot att få se och höra om upplevelsen mamma haft när hon kommer tillbaka. Hoppas få se lite mål också med superskorna som har autograf och nummer 13 på sig. Bästa numret! Haha. Skämt å sido, jag vill bara att de ska få känna samma lycka och glädje jag känner varje dag. Det är alla värda! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *