Memories never die

Det finns en tid för allt i livet. Allt har sin tid, man ska inte skynda på livet. Som ett frö som ska växa och gro. Det tar sin tid, men blir till slut ett fantastiskt resultat. Helst vill jag alltid att allt ska gå som jag vill, såklart. Av erfarenhet blir det aldrig så. Ändå är jag nyfiken på livet, på vad som komma skall. Ja vill uppleva, känna på, motgång och framgång, lycka och stolthet. Framgång har ofta med sig någon sorts motgång i bagaget. Motgångar bygger upp styrka hos människan. Utvecklar oss, ger oss erfarenheter och viktiga bitar vi senare i liknande situationer kan plocka fram ur våra ryggsäckar.

Allting händer av en anledning och för något gott med sig. Det är väldigt svårt att se när man är mitt uppe i det, som att man skapar något sorts tunnelseende, men för varje dag som går breddar man sitt seende. Det har jag lärt mig och av erfarenhet försöker jag därför bredda seendet från första stund. Det som har hänt har hänt, finns ingen anledning till att älta och plåga sig själv. Man väljer själv hur man vill se på saker och ting, men man ska förstå den mycket viktiga insikten att man är värd det bästa och ingenting mindre.

Jag är dålig på att stanna upp, att tänka på allt jag har och får vara med om. Att vara nöjd med mig själv, glad och stolt för det jag åstadkommer. Hur tacksam jag är för de människor som finns i mitt liv och i min närhet som berikar mig. Tacksam för alla fantastiska stunder i mitt liv, allt jag får vara med om och de minnen jag skapat. Minnen dör aldrig, det är det som är så fint. Jag tycker om att stanna upp. Känna solens strålar mot ansiktet, känna hur de kysser min hud, höra hur vattnet slår mot båtarnas trä, andas in stundens alla dofter, samla energi. Stunder som dessa gör mig stark. Jag lär mig att hantera, bearbeta och gå vidare. Jag vill utvecklas, jag är enormt nyfiken på livet och ser fram emot det med förväntansfulla ögon. Med en glöd starkare än solen ska jag vinna och jag vet i mitt hjärta att det kommer gå bra, underbart bra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *