Ny utmaning – rörlighet!

Vi har sedan vi kom tillbaka från uppehållet men även innan uppehållet pratat mycket om rörlighet och hur viktigt det är för att bli snabbare och mer explosiv. Vi gjorde bl.a rörlighetstester förra veckan på Bosön och fick betyg för hur vi låg till och åtgärder för hur vi kan förbättra det. Rörlighet är något jag jobbar mycket med och försöker innan varje träning göra några övningar för att väcka kroppen, komplexfemman bland annat. Tänkte mycket på detta när jag skadade mitt korsband och skulle tillbaka för jag vill inte att rörligheten i knät ska påverka min prestation. Är glad idag att jag fokuserade mycket på det och utmanade mitt knä så jag slipper problem eller blir hindrad i mina rörelser. Komplexfemman kör vi även nu innan och efter varje träning, som uppvärmning och nedvarvning hela laget. Jättebra tycker jag, för rörligheten behöver generellt bli bättre och tänk vad det kan göra i ökning av explosivitet, då kan vi prestera ännu bättre på fotbollsplanen.

Jag har en ny utmaning till mig själv dock som jag fick av pappsen från hans tid som hockeyproffs. Målet är att nå med armbågen hela vägen runt benet på marken. Jag är hyfsat nära men det finns stor utvecklingspotential, haha. Bättre åt höger än åt vänster också. Tånker följa upp en gång i veckan, så, fortsättning följer. Är ni med på utmaningen och har ni kanske tips på ytterligare bra övningar? Hojta gärna till!

– Rörlighetsövning!

2 reaktioner på “Ny utmaning – rörlighet!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *