ÄNTLIGEN ÄR DET KLART!

“Petronella Ekroth till DIF” – DIF.se

ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN är det klart. Äntligen ska jag få snöra på mig skorna och få spela fotboll i min nya klubb. Känns som det tagit evigheter, förhandlingar och funderingar fram och tillbaka. Jag ska vara ärlig, det är inte alls särskilt kul på vägen, väldigt påfrestande och svårt att ta ett beslut som man känner är rätt när det finns många väldigt bra alternativ att välja mellan. Det är jättesvårt, men samtidigt, jag är oerhört tacksam att ändå få sitta i en sådan ”lyxig” situation, att kunna välja, så jag ska absolut inte klaga. På vägen får man samtidigt känna mersmak av det nästa.

Jag kommer alltså spela i Djurgården kommande säsong och ser verkligen fram emot det! Det var riktigt tungt att behöva lämna Hammarby som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Bajenfamiljen är oerhört unik och speciell, jag har minnen i klubben som jag för alltid kommer bära med mig och är väldigt tacksam för. Det svider än idag att vi åkte ur Allsvenskan och på det sättet vi också gjorde det. Vi var värda bättre, klubben är värd bättre och det är jättetråkigt att det skulle sluta så. Men, för min egen karriär och utveckling behöver jag gå vidare för att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare, för att kunna spela med och mot de bästa. Jag viger mitt liv till fotbollen och satsar helhjärtat för att bli så bra som möjligt, därför vill jag skapa absolut bästa förutsättningarna för mig själv att lyckas. Allt slit och all tid man lägger ner, jag behöver att det märks. Djurgården gör en stor satsning och det ska bli väldigt spännande att vara en del av den!

Att få hålla på med något jag älskar och satsar på till 100% är helt fantastiskt, det är en gåva få förunnat. På vägen ställs man såklart inför olika prövningar, man gör sina val. Förändringar är viktigt i livet, att börja om är något man absolut inte ska underskatta. När jag sitter här och tänker på vad som väntar kommer livet och hälsar på, det känns mycket överallt. Precis som allt annat är det både läskigt och spännande. Livet leds i en ny riktning och jag ser väldigt ljust på framtiden och kommande säsong. Jag ska börja i en ny klubb, i ett nytt lag och detta i en situation som är väldigt unik och speciell, bara det är en utmaning som jag tar mig an. Nu vänder jag blad och börjar på nytt kapitel. Jag vet vad jag vill. Saker och ting faller på plats. Pusselbitar som äntligen passar. Harmoni är ett fint ord, det är viktigt att finna. Det här kommer bli jättebra, jag känner det och jag ser väldigt mycket fram emot det!

Jag är riktigt taggad på att få sätta igång. Jag inser hur mycket jag älskar den här sporten. Jag gläds varje dag jag får röra bollen. Det är en fantastisk känsla! Jag ser fram emot att stimuleras och utmanas, att ta mig själv till nya nivåer. Det får mig att vilja utvecklas och ta nästa steg. Det bästa och största projektet jag någonsin kommer att jobba med i mitt liv är jag själv. Det är häftigt och något jag vill göra så bra jag bara kan!

Nu blickar jag framåt och tar emot livet med öppna armar. Djurgården here I come!

1 reaktion på “ÄNTLIGEN ÄR DET KLART!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *