#Betterforit – Utmaning 1 – Tyngdlyftning!

Som jag berättade tidigare satte vi idag igång vårt jätteroliga projekt tillsammans med Nike som jag har sett fram emot väldigt länge. Att vara Betterforit som vi kallar det innebär exempelvis att gå utanför sin bekvämlighetszon, testa något man aldrig har gjort förut eller pusha sig själv till ett nytt rekord. Helt enkelt göra något som man tidigare inte klarat av eller gjort alls, eller utmana sig själv till att göra det bättre än tidigare och ta nästa kliv. Vi ska alltså prova på varandras sporter vilket ska bli skitkul och vi kommer ha en ny aktivitet och utmaning varje vecka. Vissa saker har jag aldrig gjort innan och det jag utövat tidigare ska jag utmana mig själv i att göra ännu bättre. Jag älskar utmaningar så detta passar verkligen mig perfekt!

Först ut idag var tyngdlyftning med Andrea på NoxBox Crossfit. Jag är mer än bekant med skivstången under min fysträning kopplat till fotbollen, men just tyngdlyftning är något helt nytt. Det var jättekul men samtidigt lite läskigt att ha så mycket vikt över huvudet. Att dra stången hela vägen från marken upp över huvudet, en så kallad Snatch, har jag aldrig gjort förut. Det är mycket att ta in, mycket teknik att tänka på för att det ska bli rätt och för att kroppen ska göra som man vill när man vill. Det krävs styrka och explosivitet vilket jag ändå har med mig från fotbollen, därför gick det utifrån förutsättningarna väldigt bra. 

Vi började med en teknikgenomgång i olika steg med enbart skivstången för att sedan gå över till en tävling.
Tävlingsnerverna och vinnarskallarna kom fram direkt! Med som coach och domare hade vi grymma Alexander Elebro som är en av Sveriges bästa Crossfit atleter.  

Så här gick tävlingen till: 
– Vi ökade med 2,5 kg för varje omgång
– Man behövde klara varje vikt för att gå vidare till nästa omgång
– Man fick göra flera försök men efter totalt tre missar (under hela tävlingen) var man ute

 
 
 
 
 
 
 
 

För mig och Sandra som aldrig testat detta tidigare var det #betterforit bara genom att testa på detta. De andra i teamet behövde gå upp mot sina maxvikter för att hitta better for it känslan, dvs något som är utöver ett vanligt träningspass eller utmanar det man tidigare gjort. Jag lyckades ganska snabbt sätta mig under stången för att fånga den djupare, vilket är viktigt när man sedan lägger på mer vikt och det blir tyngre. Tydligen ska det vara väldigt svårt och kan ta tid enligt tjejerna som hade testat tidigare, vilket gjorde mig glad att det gick så bra och fort i den processen. Ni ser ju peppen och glädjen från alla när man klarade att pusha sig själv till nya vikter!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adrenalinet pumpade ju högre vikten blev. Vi peppade och hejade på varandra för att klara mer än vad man kanske trodde själv. Det märks att vi alla älskar att tävla och det var en grymt härlig känsla! Mest imponerad var jag över Sara som slog sitt PB två gånger. Hon hade tidigare tagit 52,5 kg och tog idag 57,5 kg vilket är helt sjukt bra!! Hur grym är inte hon då, bara se powerkvinnan här över, W O W! 
 

Jag är överhuvudtaget otroligt imponerad av hela gänget, shit va grymma alla är! Så starka tjejer och förebilder och jag är så glad att vara en del av vårt team och det här projektet. ALLA slog eller åtminstone tangerade sina personrekord, det kan man verkligen kalla #betterforit. Jag ser redan fram emot nästa utmaning om en vecka!

Ni kan även följa de andra tjejerna på deras bloggar, som sagt, stora inspiratörer och förebilder!
Elins blogg – http://www.healthyliving.se/elinkjos/
Saras blogg – http://www.wisswellness.com/
Sandras blogg – http://sandraooskar.shapemeup.se/

Om ni vill ha tips till att hitta utmaningar till er egen #Betterforit, gå in på nike.com/betterforit. Där kan ni även kolla Nikes serie om två rätt olika systrars vadslagning. Den är i åtta delar och del ett och två har släppts!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *