#GRYNEFFEKTEN

Hann med ett besök på Zetas pressevent för deras nya serie “La cucina originale” innan träningen. Älskar atmosfären på deras huvudkontor och man möttes av en mycket trevlig tillställning. I deras nya serie hittar man helt ekologiska grynblandningar av traditionella gryner och baljväxter. Gryner har varit självklara i medelhavsköket sedan tusen år. Medelhavskost överhuvudtaget har sedan länge varit känd för att den är väldigt hälsosam. Rik på frukt och grönt, baljväxter, fullkorn och fisk som stärker immunsystemet och förebygger cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, demens och diabetes. Denna goda mat fick vi ta del av idag, rikt på fiber, protein, vitaminer och mineraler. Extra plus att det är bra för miljön och den går nu att laga på endast 10 minuter. Helt fantastiskt!
 
 
 
Grynerna kommer i smakerna 5 grynerOrzo-mixFullkornsbulgur & Quinoa och Farro. För att hitta mer inspiration och spännande recept har Zeta tagit hjälp av hälsoinspiratören och clean food-förespråkaren Marie Butler från Happy M Kitchen samt David Frenkiel och Luise Vindahl från vegetariska succébloggen Green Kitchen Stories
Fick med mig dessa hem plus en receptbroschyr med recept baserade på de nya grynsorterna som sträcker sig från frukost till efterrätt.
Är så peppad på att testa detta hemma! 
 
 
 
 
Vi serverades bland annat denna helt magiska och färgstarka salladen på alla fem grynen, pesto, rostade jordärtskockor, hyvlade polkabetor, rädisor, vindruvor, ruccola, buffelmozzarella och rostade pinjenötter. Till efterrätt blev det en supergod chokladkaka som innehåller bland annat Farro-gryn och svarta bönor.
Nyttigt är gott som man brukar säga!
Recepten hittar ni här.
 
 
 
 
 
Tack Zeta för en jättetrevlig tillställning och supergod mat!
Nu ska det lagas gottigheter á la Nella!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *