En variant på Cacio e Pepe

Här kommer ett hett pastatips för dig som tycker om krämig och god pasta men också vill att det ska gå snabbt att tillaga.
Detta var också väldigt smidigt nu när jag är lite krasslig och man ändå är sugen på mat men inte orkar anstränga sig jättemycket. Det är typ en blandning mellan en Cacio e Pepe, men ändå inte. Innehåll; Vitlök, pecorino ost, parmesan, smör, olivolja, persilja, salt, peppar och pasta.

Koka pastan i olivolja. Färsk pasta är att rekommendera.
Häll smör i en stekpanna och lägg i vitlöksbitar. De får inte bli brända. Riv ostarna och blanda i stekpannan, rör om så det blir till en sås. Lägg i pastan i stekpannan och blanda runt. Salta och peppra. Blanda i lite persilja, du kan ha chili också om du vill.
Lägg upp på en tallrik och riv över lite ytterligare parmesan. Salta och peppra. Voilà, redo att servera!

Kanske inte det nyttigaste, haha, men sååå gott!! Testa testa. Bon appétit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *