Bonjour Paris!

Yeeeeeeey!!! Äntligen har jag fått besöka Paris!!
Och i sällskap av mina favoritmänniskor också, kan inte bli bättre. Är så glad för det!
 
Vi har haft ledig lördag och söndag från fotbollen så jag och bästis passade på att hälsa på min älskling i Paris. Jag flög från Stockholm och Clara flög från Köpenhamn så vi möttes på flygplatsen. Ååååååh vad jag är tacksam för denna underbara människa och fantastiska vän. Finns ingen som henne! Ingen kan få mig att skratta och må så bra som hon och jag är så glad över våra små resmål och upptäcktsfärder vi får för oss ibland <3 
 
Blev lite mobilbilder ändå som vi hann att ta mellan varven och alla sevärdheter, så varför inte dela med sig av de tänker jag. Vissa grejer bara måste ju förevigas när man besöker en stad som Paris. Valde dock att inte ta med mig kamera. Det tar liksom för mycket uppmärksamhet med själva fotandet att man glömmer bort att vara i nuet på riktigt tycker jag, så vi sket i det helt enkelt. Det är kul att ha fina bilder på saker och ting från resor, absolut, men mobilen funkar ju ändå helt ok. 
 
 
Vi åkte direkt till showroom:et och mötte Eppo som är i Paris och jobbar under modeveckorna, därför passade det perfekt med en ledig helg så vi kunde dels besöka Paris för första gången men också att Eppo var just där denna helgen. Vårt första mission blev att få i oss mat i magen. Vi hittade ett jättemysigt och bra ställe som hette SEASON. Jag är verkligen sååå nöjd med alla restauranger och cafén vi hittat under resan, därför kommer jag tipsa om de jag tycker ni ska besöka om ni åker till Paris. Vi bodde i Le Marais och var för det mesta där omkring när vi åt. 
 
 
Deras nanbrödrullar och sötpotatischips kan jag starkt rekommendera!
 
Efter det åkte vi mot Louvren och Parishjulet för lite sightseeing och shopping. Det är verkligen häftigt att se saker på riktigt som man bara sett på bilder eller i filmer tidigare. På kvällen mötte vi upp några vänner för middag. Hade inte mobilen med mig så jag tog inga bilder därifrån men jag kan rekommendera Café RUC, god mat och mysig atmosfär. Testade sniglar för första gången, mycket godare än vad jag väntat mig. 
 
 
 
 
 
 
Mon amour!
 
Vi började söndagen med att besöka Four Marketings showroom. Älskade alla märken på plats, så mycket fina saker! Testade bl.a gudomliga scarfsar/halsdukar från Ama Pure. Hittade ett nytt träningsmärke som heter LNDR, som jag tidigare inte hört talas om men som är upcoming. Det finns tyvärr inte i butik i Sverige än, däremot kan de beställas worldwide. Magisk passform och kvalitet med kompression. De har till och med skapat ett “resekit” av byxa och topp med kompression på ställen man behöver, typ vaderna för att man inte ska behöva ha stödstrumpor exempelvis. Det fanns till och med en ficka för pass i byxan, haha.
Förhoppningsvis kommer ni också att se mer om det här framöver… *blink blink*
 
 
Min vinter är räddad! STAND gör helt magiska jackor!! Jag kunde inte bestämma mig för en… Ooops! Det blev bland annat de tre här under. Hur fina är de inte!? Jag längtar till vintern!! Men först sommar såklart, hehe..
 
 
 
 
Efter lite shopping och inspiration gick vi för att utforska mer av Paris. Solen tittade fram emellanåt. Vi har haft mycket regn, men igår tittade solen fram en hel del vilket var jätteskönt! Vi tog oss sakta men säkert mot Eiffeltornet, vilket var dagens mission. Att vi klarade oss genom Paris tunnelbanesystem är ett mirakel, men man blir ju samtidigt helt överlycklig och skitstolt att man faktiskt tar sig till rätt ställe till slut. 
 
 
 
 
 
EIFFELTORNET!!!! WE MADE IT!!
Hur glad kan man bli över det!? Superglad tydligen av bilderna att döma, haha.
Som sagt, ingen kan få mig att skratta som Clara. Vi är galna ihop och jag älskar det!
Det var så häftigt att få se tornet live äntligen. Helt enormt! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Okej, nu ska jag berätta om den här restaurangen som ni bara måste besöka om ni är i Paris och nära Le Marais. Vi gick av en slump in på Bistro Le Carreau som vi tyckte såg mysigt ut när vi letade efter ett ställe att äta middag på. OCH JÖSSES, VILKEN SMAKUPPLEVELSE!! Något av det godaste jag ätit och något av den mest härliga atmosfär jag upplevt. Personalen hade såklart mycket att bidra med till det och att de talar franska som jag älskar att lyssna på gjorde ju inte saken värre. Jag hade inte mobilen med mig igår heller men hittade denna bilden på deras instagram då vi bl.a. åt kronärtskocka till förrätt, och en buffelmozzarella som var den godaste jag ätit.
ALLT var i princip något nytt och smaker jag aldrig känt förut. Kombinationer som bara gifter sig sådär helt perfekt med varandra. En palsternackspuré som jag skulle vilja bada i. Vi blev starkt rekommenderade en efterrätt som hette “Paris brest” vilket också var helt magisk. Jag ville inte att den skulle ta slut.
Ååååh jag är så glad att vi hamnade just där igårkväll och att jag fick uppleva det stället. Det är stunder som de man aldrig kommer glömma!
 
 
Klockan ringde tidigt imorse och nu är jag tillbaka i Sverige igen. Eppo är dock kvar veckan ut. Mysigt att få se han några timmar iaf! Det var snabba men intensiva dagar. Känns dock som man varit borta längre.
Tack livet för den här helgen! Nu kan man bocka av Paris från sin bucketlist.
Viva la France!
 Au revoir!

 
 
 

1 reaktion på “Bonjour Paris!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *