Bryt ihop och kom igen..

 
 
Sista lagbilden för året
 

 
 
 
Vi avslutade verligen inte med flaggan i topp, tvärtom. Fan va tråkigt att säsongen skulle sluta på det sättet. Det finns så mycket jag vill skriva. Vill spyyyy ut. Jävla skitdag idag. Jag är så jäkla förbannad och besviken. Tyvärr kan jag inte alltid skriva exakt hur jag känner och tänker här, tyvärr…
 
Jag fick frågor om hur det är att spela fotboll häromdagen. Hur det är att leva det livet. Damfotboll kontra herrfotboll osv. Skulle kunna prata i evighet om det. Det finns så otroligt mycket att prata om och också om sådant ni inte har en aning om. Man måste svälja så mycket med tanke på det man håller på med och med tanke på vad och vilka man representerar. Nej det är inte alltid superkul. Det är så mycket som ni inte ser och vet om. Ni tror ni vet och kan bara för att det ser ut på ett visst sätt, men ni har ingen aning. 
 
Men, jag älskar att spela fotboll och jag älskar mitt liv och att jag har fått den chansen att också kunna göra det jag älskar. Jag började spela fotboll när jag var 6 år gammal och har spelat i princip varje dag sedan dess, vilket är helt sjukt egentligen när man tänker på det. Det var kärlek vid första ögonkastet. Det är så mycket att det är svårt att förklara och få ner i ord. Det är på något sätt en känsla som bara gör att man känner ett syfte med livet. Jag har aldrig varit så säker på någonting som att jag vill spela fotboll och satsa på det till 100%. Det är en häftig känsla och en lyx att få hålla på med det man älskar, som egentligen kanske bara är en hobby för vissa, men som för mig är ett skitroligt jobb som gör mig väldigt lycklig och fulländad.
 

Med det sagt tar det desto hårdare också när det går tungt. Man går liksom all in hela tiden. Fotbollslivet har sina ups and downs, precis som livet självt. Man får lära sig väldigt mycket om sig själv, klara av och hantera motgångar men också njuta av medgångar, lära sig att ta kritik, tuff kritik, verkligen träna på att prestera på topp och vara bäst när det gäller, lära kroppen att koppla på och av, förberedelser, uppoffringar, man får uppleva väldigt mycket platser och nya ställen, träffa nya människor och få vänner för livet. Det är så mycket av allt på något sätt, men fotbollen har ändå format mig till den jag är idag och det är jag väldigt tacksam för.

 

 

Det är klart att det samtidigt är en utmaning, men det är aldrig något som har stoppat mig utan har alltid varit en självklar del i mitt liv. Ibland rinner bägaren över och allt kommer över en. Jag bara önskar att damfotboll i allmänhet hade haft bättre förutsättningar, men samtidigt är det som det är och då får man istället göra det bästa av situationen. Och det gör vi. Fan va vi kämpar. Som tur är utvecklas det hela tiden även om det går väldigt VÄLDIGT sakta, små små steg i rätt riktning.

 
Man får ha skitdagar. Idag är en sån dag. Säsongen är slut och det är skittråkigt. Jag vill spela mer matcher men nu får jag vänta några månader tills det sker. Ska försöka njuta av lite ledighet istället. Såklart man velat avsluta på ett bättre sätt. Såklart jag önskat att vi presterade bättre. Att det fanns mer vilja i laget. Ja ni, det är mycket man önskar här i livet ibland. Livet går upp och ner, så är det bara. Nu blickar jag framåt istället och lägger den här säsongen bakom mig. En säsong som för övrigt är den första HELA säsongen för mig sedan jag skadade mina knän och var borta från fotbollen i två år. Det finns ofta någon liten ljusglimt att glädjas av när man tycker att livet suger, det gäller bara att hitta den. Detta är något jag är väldigt glad och stolt över. Nästa år ska bli en ännu bättre säsong. Det ser jag fram emot!
 
 

1 reaktion på “Bryt ihop och kom igen..”

  • lars says:

    Beklagar förlusten, ja det är inte alltid på topp, men man får tillåta sig det också. ja damfotboll har ju inte samma förutsättningar som herrfotboll, men enligt mig så uppmärksammas ni mer och mer i TV ja media överhuvudtaget, men det är lång väg till rättvisa. ja personligen ser mycket gärna en mer öppen ärlig fotboll som jag tycker ni tjejerna spelar. Lycka TILL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *