Saker vi kvinnliga fotbollsspelare får höra dagligen…

 
 
 
Jag är oerhört stolt och glad över att få göra det här. 
Detta är något jag skulle kunna prata mer om och kommer prata mer om.
Jag tänker stå upp för att få göra det jag älskar utan att folk ska ha massa åsikter. 
Jag är så jävla trött på era kommentarer där ute. 
Jag är så jävla trött på att lyssna på okunniga människor som inte har en jävla aning
Som inte har någon insyn och som bara snackar massa skit
Det är patetiskt hur ni håller på. Att ni ens orkar.
Vad är det ni vill egentligen? Vad ger er rätt till att säga och tycka så mycket? 
Varför kan ni inte unna andra framgång? 
Varför kan ni inte ge oss den respekt vi förtjänar?
Det är vårt jobb. Vi gör det vi älskar och vi gör det jävligt bra.
Kan ni inte bara acceptera det!?
Varför ska ni göra det så svårt?
Vad får ni ut av att trycka ner andra människor?
 
 
Jag är så glad för all positiv respons och alla fina kommentarer <3
Det gör mig vädigt glad. Det ger mig hopp!
 
Men, trots den här filmen får jag ändå kommentarer som återigen visar på okunskap och ointelligens. Det är tragiskt. Det gör mig ledsen att det finns människor som inte kan ta åt sig. Trots detta. Som istället fortsätter spotta ut massa skit. Om ni nu vill vara så insatta och ha så mycket åsikter kan ni ju ta reda på fakta först. 
 
Nej då klagar ni på att vi gnäller istället.. På vilket sätt menar ni? För att vi kämpar för våra rättigheter och står upp för vårt jobb? Tänk om jag skulle gå och snacka skit och ha åsikter om dig och ditt jobb hela tiden fast jag inte har en aning eller insyn överhuvudtaget. Nej det skulle jag inte, för jag har ingen som helst rätt till det och det skulle göra folk och dig illa. För jag har ett samvete. Jag vet vad som är rätt och fel. Jag vet vad man borde göra och inte göra. Jag lever inte mitt liv utifrån att skada andra eller göra andra ledsna, det är inte mitt syfte. Jag önskar att du kunde göra detsamma. Men tyvärr. Vad är det ni vill, egentligen? Mår du bra när du tar dig tid till att skriva en nedvärderande kommentar vars enda mening är att göra illa? Ni som tycker att ni har rätten att stå över kvinnor eller andra människor har så jävla fel. Ni är ute på hal is. I grund och botten är det ni som mår dåligt. Jag tycker synd om er.
 
Och ni som säger att vi ska vara “tacksamma”. Vad är det vi ska vara tacksamma för? Jag är inte otacksam, tvärtom, jag är jättetacksam över att jag får göra det jag älskar varje dag. Att jag får jobba med att spela fotboll. Om vi däremot ska snacka herr och dam och ni som tycker om att jämföra så mycket. Det kommer alltid finnas en enorm skillnad mellan herr och dam. Jag vet det och jag är trött på att jämföra oss trots att orättvisan sticker mig i ögonen dagligen. Rent fysiologiskt går det inte att jämföra, det är omöjligt. Våra kroppar är skapta så. DET VET NI VA!? Tycker du inte om att se kvinnor spela fotboll, sluta titta då, det är ingen som tvingar dig, men sluta också ha så jävla mycket åsikter och snacka skit.
 
Det kommer aldrig se likadant ut ekonomiskt för jag vet att herrar exempelvis har mer publik än damer – I VISSA ANSEENDEN – men för den sakens skull ska vi heller inte bli nedvärderade och totalt bortglömda. Vi har fortfarande rätt till det vi förtjänar. Jag är trött på orättvisan som finns och kommer få leva med den, det vet jag, men jag kan ändå kämpa för att det ska bli bättre. Jag kan stå upp. Jag är trött på att vi säger damfotboll och fotboll. Eller damlandslaget och landslaget. Det upprepas gång på gång. Tänk om man också kunde lyfta oss mer. Skulle det skada tro? Varför ska det vara så!? Vi är lika mycket fotboll. Vi utövar samma sport. EXAKT SAMMA SPORT och lägger ner så jävla mycket timmar precis som andra elitidrottare. 
 
Jag antar och jag vet att det inte kommer sluta bums. Det kommer ta lååååång tid.
Men, jag kommer heller inte sluta stå upp för mig. 
 Jag tänker aldrig sluta att vara stolt över att spela fotboll
Över att vara kvinnlig fotbollsspelare
Det är en sak som är säker!
 
Tack återigen för era fina ord ni som också tar er tid till att skriva det. 
Det betyder jättemycket <3
 
 

2 reaktioner på “Saker vi kvinnliga fotbollsspelare får höra dagligen…”

  • Jag är stolt att kunna meddela att jag ser ALLA fotbollsmatcher av landslaget som visas, oavsett om det är herr, ungdom eller dam. För mig är det en självklarhet att stötta alla, oavsett kön, i deras val i livet. Och då jag är sportfreak själv så ser jag det som självklart att alla skall få sporta. När damfotbollen i Sverige dessutom tillhör toppen så blir man ju inte mindre glad.

    För mig är det frågan om frihet och om vi hela tiden skall slå oss i brösten och säga att vi är det land som är mest jämlika så borde vi f-n visa det också. På alla plan!

    Bra video!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *